DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2014 - 2015

2015

7.11. Zimní pohár 3.roník - Všetice 1.kolo
Na první zimní závody v hale jsme opět vyrazili v plném počtu. Jimíkovi se běhalo mnohem líp,když okolo parkuru nestojí čumilové. To vyhovuje i Kessince takže konečně běhá až od ní "drny lítají". 

 

3.10. Zbytkovky - Třešť
Třeští agiliťáci posháněli ceny,které jim zbyly ze všech letošních závodů a závodní klání o zbylé poháry,plakety,medaile a kokardy mohlo začít. Závody to byly neoficiální a tak na start přiběhly i naše nejmenší agiliťačky - Gera a Felon. Především jejich zásluhou jsme si závody úžasně užili,protože běh s nimi je pedevším o radosti z pohledu na jejich rozesmáté tlamičky. Na parkurech se dařilo nejen jim,ale i Jimovi,Kessínce a Orinovi. Celkem jsme ukořistili tří první a třetí místa a dvě druhá.

                      

26.9. Hop sem - hop tam - Sezemice
Na závody v Sezemicích jsme jeli poprvé. Cvičák mají krásnej a samotné závody byly super. Nevím jaké tajemné síly tam působí,ale Jimi běžel všechny tři běhy jako o život. Sem tam sice kouknul na přihlížející čumily,ale nijak ho to nevyvedlo z koncentrace. Ve zkoušce skončil Jimi čtvrtý,Orin druhý a třetí v jumpingu. Kessi doběhla všechny běhy,ale měla čuchací náladu a dobíhala uprostřed startovního pole.

29.8. Poslední prázdninový skok - Třešť
Po dlouhé závody kde běhala i kategorie XS. Na parkuru řádila jako tajfun Felíška. Třetí místo v jumpingu,druhé v tuneliádě a agility završilo první místo součtech. Gera s Cheetah s ní držely krok jak jim síly stačily. V agility jí Geruška šlapala na paty na třetím místě. Ve štafetě dvojic skončila Gera s Jimíkem na 3.místě. Kessi byla druhá ve své oblíbené tuneliádě a Orin v agility.

             

24.9. Velký příchod.
Před třiceti lety jsem v Brně na výstavě viděla poprvé živého vlkodava. Stačil jeden pohled do očí a někde uvnitř se usadilo semínko touhy,aby jednou takový obr patřil do mé budoucí smečky,která v té době čítala jediného psa,fenku německého ovčáka Citu. Letos v srpnu konečně dozrál čas a my jsme přivezli do smečky posilu. NARUS - maličký vlkodav byl nejvyšším členem smečky už v den svého příjezdu.

22.8. Šiškobraní - Třešť
Specifický běh těchto závodů šiškohra se letos neběžel a speciální cena  šiška  byla udělena za součet zkouška+jumping+agility. Orísek dostal stříbrnou,v klasických součtech byl třetí a ve zkoušce první.

       

6.-7.6. Kat cup - Třešť
První závody třešťského klubu agility kterých jsem se po několika letech pořádání zúčastnila jen jako závodník. Je to úleva nemuset se o nic starat jen se "ubytovat" a věnovat se svým psům a postaveným tratím. Na druhé straně ztratíte pocit,že patříte k té partě lidí kteří se všemožně snaží připravit ostatním týmům ty nejskvělejší závody. No,změna je život,ať se nám to líbí nebo ne. Běhalo se pěkně,ale po té chřipce jsem nebyla moc ve formě,přesto jsme nějaký ten stupínek vítězů ukořistili.

30.5. Calibra speciál - Třebíč
Jelikož se mě rosický bacil držel jo klíště tak jsem musela vynachat i závody v Třebíči. Kessínka doběhla třetí v jumpingu,pátá byla ve zkoušce a součtech.

23.5. Moravskobudějovická rozcvička - Moravské Budějovice
Na neofka v Budějkách jsem se moc těšila,ale z minulých závodů jsem dovezla jakéhosi bacila a tak jel jen Mirek s Kessou. Tuneliádu doběhli jako druzí,jumping a agility na třetím místě.

8.5. Ultimate Friday - Rosice
V Rosicích jsme byli poprvé. Cvičák mají pěkný jen je trochu malý na velké závody a tak jsme se proplétali mezi stany cestou na start a snažili se nešlápnout někomu na tlapku. Orísek byl druhý ve zkoušce a třetí v součtech,Kessi doběhla je jumping a Jimi opět DIS kvůli slalomu.

 

2.5. Jarní hodonínská tlapka - Hodonín
V Hodoníně se nám běhalo moc hezky. Kessi byla 3 ve zkoušce a Orin 2 v agility. Jimi se sice vždy diskl,stále vynecháváme slalom,ale jinak běhal jako profík,kéž by mu to vydrželo.

   

6.4. Velikonoční beránek - Třebíč
Sešel se rok s rokem,trať jsme brali skokem,beránek je tradice,těšíme se nejvíce,na koláčky,buchty mlsky,na parkurech jsme se diskly. Start nové sezony se nám moc nepovedl a ukazuje se,že pro Jimíka není agility to "pravé ořechové",nezbývá než doufat,že se to někdy změní.

  

4.4. Zimní pohár 2.ročník - Všetie,6.kolo
Poslední kolo zimního maratonu bylo zároveň prvním oficiálním závodem pro Jimíka. Nemáme ještě dotrénovaný slalom tak jsme ho ve dvou bězích vynechali a zkusili ho až v posledním a celkem se povedl. Ostatní čtyřnožci dobíhali střídavě DIS nebo uprostřed startovního pole.

7.3. Zimní pohár 2.ročník - Všetice,5.kolo
Hned v prvním jumpingu jsme se kompletně vydiskali. Všechny parkury byly poměrně těžké,na tom jsme se svorně shodli všichni závodníci,ale běhalo se pěkně. Kessi měla krásný druhý běh v kterém skončila na 5.místě.

7.2. Zimní pohár 2.ročník - Všetice,4.kolo
Tentokrát jsme jeli na odpolední směnu a bylo to lepší,brzo ráno by byl mnohem větší mráz. Nejchladnější kolo snad máme za sebou a Geruška ho korunovala třetím místem v prvním jumpingu. Všechny tři jumpingy odběhla jakoby byla nadopovaná RedBullem. Cheetah se za mé vydatné pomoci třikrát diskla,ale radost z pobíhání po parkuru v plném trysku jí to nevzalo.

3.1. Zimní pohár 2.ročník - Všetice,3.kolo
Do třetice všeho dobrého - to potkalo naší malou Cheetah. Poprvé zaběhla na oficiálních závodech čistý běh a to i bez penalizace za čas. Všech šest chlupáčů běhalo jako o život a Felíška doběhla jednou druhá a třetí. Kessi zvládla dva čisté běhy,což je téměř zázrak v porovnání s častými DIS v poslední době. Domů jsme si dovezli další dvě kytičky a dva sladké dortíčky.


2014

6.12. Zimní pohár 2.ročník - Všetice,2.kolo
Poslední závody v tomto roce. Tentokrát už bylo chladněji,ale psíci byli ve svých přepravkách přikrytí dekou,pěkně v teploučku. V jednom ze třech jumpingů doběhla Felon 3,Orin 4 a Gera 5 a 6.

8.11. O pohár Lovecké chaty - Horka na Moravě
Celý den nás stíhal déšť a bahno kolem haly,písek uvnitř se bořil i když ho pořadatelé hodně udusali. Ač jsme na stupně vítězů nedosáhli,Felon běhala jako o život a kvůli ní na všechny tyhle zimní závody,kde je vypsaná kategorie XS,jezdíme.

12.11. Se závoděním je konec.
Naše "Královna matka" Ejminka ukončila svou agikariéru. Bolesti zad jsme zahnali,ale veterinář nám doporučil klidový režim a tak si užívá lenošení a mazlení na 100%.

1.11. Zimní pohár 2.ročník - Všetice,1.kolo
Do Všetic nám trvá cesta dost dlouho,ale protože je vypsaná kategorie XS tak jsme se rozhodli přihlásit na celý Zimní pohár aby si mohly zaběhat i Felon a Cheetah. Přestože Cheetah po závodech moc nejezdila tak běhala jako ďásek. Felon se na parkur vrátila se vším všudy. Od jara nemohla běhat (30cm už je nad její síly) a tak si závody opravdu užívala a probojovala se až do finálového běhu v kterém skončila třetí.

  

4.10. O Šlapanického vlka - Šlapanice
Už ani nevím kolik let na závody do Šlapanic jezdím. Příjemné prostředí,vždy dobře upravený trávník a vstřícní pořadatelé. Nějakou tu odměnu za své výkony si vždy odvážíme a další závody už se těšíme.

     

20.9. Bludička cup - Velké Meziříčí
Po delší době jsem se opět ocitla v roli rozhodčí. Z naší smečky běhaly jen Ejmy,Gera a Kessi s Mirkem. Domnívala jsem se,že jsem vytvořila celkem běhavé parkury,ale když v kategorii large doběhl jen jeden tým tak jsme rychle trať maličko zjednodušili a hned se začalo dařit. 

  

6.9. NAGIT cup - Zátaví u Písku
Po loňské zkušenosti,kdy se nám v Zátaví líbilo,jsme se tentokrát přihlásili na oba dny. Běhali jsme však jen v sobotu. Pořadatelé se snažili, stejně jako rozhodčí,ale někteří jedinci těžce nesou neúspěch. Neměli jsme dost sil dívat se další den na pár psovodů,kteří dost nepříjemně dávali najevo svou nespokojenost nad výkonem svého psa. My jsme byli nadmíru spokojení,ale ta správná nálada chyběla. Tak proč si kazit i neděli.

     

23.8. Šiškobraní - Třešť
Další díl našich hravých závodů. Pro letošek jsem jako hru vymyslela přeskakování hromádky šišek nebo polínek umístěnou mezi bočnicemi skočky místo tyčky. Takto upravené překážky byly součástí lehké tratě a nutno říct,že si s těmito netradičními překážkami psi lehce poradili.

       

10.8. O Jaroměřický preclík - Jaroměř
Týden před závody si Mirek pochroumal koleno a bylo jisté,že nebude moct běhat. Nechat jeho holky (Ejmy,Geru a Kessi) doma nepřipadalo v úvahu. Poznali by,že jedeme na závody. Jak jim má člověk vysvětlit,že oni budou sedět doma? Jeli jsme samozřejmě v plném počtu a to znamenalo jediné. Běhala jsem se sedmi psy,což dalo dohromady 21 běhů. S Mirkovými holkami se mi moc nedařilo,přece jenom navádím maličko jinak,ale alespoň si zaběhaly.

   

2.8. Memoriál papillona Ričiho - Třešť
První ročník závodů pořádaných na památku mého Ričika. Chtěla bych z toho udělat každoroční tradici,pokud to budu finančně zvládat. Počasí vyšlo bezchybné,rozhodčí jakbysmet a jestli se tu líbilo i závodníkům poznám až podle jejich účasti v příštím roce.

       

5. - 6.7. Pohár Vysočiny - Jihlava
Hurá,jihlaváci obnovili Pohár Vysočiny. Pomáhala jsem se zapisováním a vyhodnocováním výsledků a tak ty moje vlastní,na trati,za moc nestály,ale čert to vem,jen aby byla "Vysočina" i příští rok.

  

21.6. Hranická skočka - Hranice na Moravě
Zase jedna dálková. Cesta nám trvala opravdu dlouho,ale vidina,že si poprvé v cizím prostředí zaběhá i Jimík byla příliš lákavá. Svou premiéru zvládnul skvěle,ale přesto jsem si všimla,že mu rušné prostředí kolem parkuru není moc příjemné.

       

15.6. Třeštík - Třešť
Felíščina korunovace. Moje malá Felíška všem ukázala,že její srdíčko tluče jen a jen pro agility. Což o to ona to dokazovala celý dosavadní život,jenže letos už jí došly síly zvládat výšku pro kategorii small a tak když po nucené pauze vyběhla opět na trať tak byla k nezastavení.

                     

14.6. Calibra speciál - Třebíč
Na Calibře jsme se příliš nevytáhli,co se týče umístění,ale zato se nám na trati povedlo provést pár nových triků,které se pracně učíme a vyšlo to. Teď už jen aby nám to přešlo "do krve".

      

31.5. - 1.6. K.A.T. cup - Třešť
Další dva úmorné dny především v roli pořadatele. Jako vždy to na mém výkonu bylo dost znatelné,ale o to víc radosti jsem měla při vyhlašování vítězů kde se střídali moji "spolubojovníci ve zbrani" jako na běžícím páse a odnášeli si hojný přísun odměn.

      

3.5. Jarní hodonínská tlapka - Hodonín
Jihomoravané prostě nezklamou. V Hodoníně se nám moc líbí,bez ohledu na úspěch nebo "diskotéku". Krásný cvičák,pořadatelé i závodníci stále dobře naložení,to se to běhá.

      

21.4. Velikonoční beránek - Třebíč
Tentokrát beránek odložil bílý sněhový kabátek z loňského roku a předvedl se v zeleném kabátku jarního střihu. Nedostatek slunečního tepla jsme doháněli pobíháním po parkuru a doběhli jsme i na stupně vítězů.

          

12.4. Agility cup města Kroměříže 2014
Jarní sluníčko nás vytáhlo na první letošní závody. V Kroměříží už se pomalu zabydlujeme a moc se nám tam líbí. Sezóna se rozbíhá a tyhle závody byly tím správným startem.